728×90 – glava
728×90 – glava
Mesec dni po sejmu KOS, organizatorji zadovoljni

Mesec dni po sejmu KOS, organizatorji zadovoljni

Zadnji vikend v maju se je na Poleni v Lenartu odvil že jubilejni 5. Kmetijsko-obrtniški sejem KOS. Organizatorji – Konjeniški klub Slovenske gorice – ugotavljajo, da se v v pripravo in oblikovanje sejma vključuje vsako leto več akterjev, na sejem pa prihaja tudi vedno več obiskovalcev.

Največje zadovoljstvo organizatorjev pa je seveda ugotovitev, da je letošnji sejem rekorden po obisku. Ocenjujejo, da si je sejem v treh dneh ogledalo približno 15 tisoč obiskovalcev. Lenart in Slovenske Gorice so se po petletnem organiziranju Kmetijsko-obrtniškega sejma vpisali na seznam sejemskih mest, Franc Lovrenčič pa napoveduje že šestega – ta se bo zgodil med 27. in 29.majem prihodnje leto.

Letos je bil poudarek na posvetu o Uredbi o izvajanju lokalnega razvoja v organizaciji LAS Ovtar Slovenskih Goric in Razvojne agencije Lenart. Dopolnilne dejavnosti pa so bile tudi letos rdeča nit sejemskega dogajanja, posebnost je predstavljala govedorejska razstava Govedorejskega društva, ki je v Lenartu nazadnje potekala pred petimi leti.

Zelo dobro je uspela tudi večerna petkova prireditev – Festival ljudskih godcev, na katerem se je predstavilo 6 skupin iz severovzhodne Slovenije. Sobotno dogajanje pa že vsa leta popestri tekmovanje v kuhanju Štajerske kisle župe – najboljšo je letos skuhala prav naša ekipa. Tudi nedeljski Dan vinogradnikov predstavlja priložnost za druženje vinogradnikov in vinarjev. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X