728×90 – glava
728×90 – glava
OTROCI IZ LENARŠKEGA VRTCA KOT PALČKI VSEH VRST ZAVZELI ULICE LENARTA NA SOBOTNI PUSTNI POVORKI

OTROCI IZ LENARŠKEGA VRTCA KOT PALČKI VSEH VRST ZAVZELI ULICE LENARTA NA SOBOTNI PUSTNI POVORKI

V Lenartu je preteklo soboto potekala že 31. pustna povorka, ki je tudi letos v središče mesta privabila številne maske – ne samo tiste v povorki, tudi med občinstvom jih ni manjkalo.

Za najštevilčnejšo masko v povorki sta tudi letos poskrbela Osnovna šola in Vrtec Lenart. Sodelovali so vsi učenci in učitelji, skupaj z vrtčevskimi otroki in vzgojiteljicami pa še starši.

Med skupinskimi maskami so se povorke udeležili še Kmetija in veterinarska inšpekcija iz Sv. Trojice, Čarovnice iz Jurovskega Dola ter kurenti iz Trnovske vasi, Rusa in pokači Cerkvenjak–Andrenci. Vse omenjene je občina tudi finančno nagradila za njihovo ustvarjalnost in predanost. Kot po navadi se je na povorki predstavila tudi Občinska uprava, letos kot Občinski čebelnjak s čebelarjem/županom na čelu.

Na sobotni povorki so se otroci lenarškega vrtca skupaj s starši in vzgojiteljicami našemili v palčke vseh vrst – od kuharjev do glasbenikov in vrtnarjev.

Otroci se bodo v tem tednu našemili še enkrat, del tradicije v vrtcu je namreč tudi pustna povorka in rajanje, ki ju v lenarškem vrtcu pripravijo na pustni torek. Takrat otroci nadenejo masko po lastnem izboru.

Vzgojiteljica iz Zelene igralnice Jasna Cungl nam je povedala, kakšen bo pri njih pustni torek:

Jasna Cungl, Zelena igralnica (Rdeči vrtec)

FOTO: Maksimilijan Krautič

Sorodni prispevki

X