728×90 – glava
728×90 – glava
61. AGRA V GORNJI RADGONI

61. AGRA V GORNJI RADGONI

Deli

Vse je nared za 61. izdajo mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni. Od sobote, 26., do četrtka, 31. avgusta, se bo na sejmišču Pomurskega sejma predstavilo okrog 1700 razstavljavcev iz 35 držav. Agra tudi letos prinaša temeljne novosti s področja kmetijske mehanizacije, tehnike, opreme, sredstev za kmetijstvo, tudi gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo.

Sejem AGRA je pomemben zaradi svojega razstavnega programa, nič manj pa niso pomembna ocenjevanja kakovosti, ki so se že odvila, strokovne razstave živali, strokovna in stanovska srečanja ter drug spremljevalni program. Sejem bodo sooblikovale vodilne vladne, strokovne in stanovske organizacije, na čelu z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

Spremljevalni in družabni program bodo zaznamovali sekaško tekmovanje, tekmovanje v plesanju polke, prikaz vodenja teličkov, srečanje starodobnih traktorjev Steyr, tekmovanje v vlečenju vrvi in številna druga stanovska srečanja. Podrobneje o letošnjem sejmu projektni vodja in izvršni direktor sejma Boris Erjavec:

Sejem AGRA bo ob prisotnosti številnih visokih domačih in tujih političnih in gospodarskih predstavnikov odprla ter goste slavnostno nagovorila Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije.

Sorodni prispevki

X