728×90 – glava
728×90 – glava
PRAZNOVANJE ILGOVEGA V ŠENTILJU

PRAZNOVANJE ILGOVEGA V ŠENTILJU

Deli

Občina Šentilj je zagotovo med tistimi, ki so bile v letošnjih neurjih najbolj prizadete. Ob praznovanju občinskega praznika pa bo zdaj spet priložnost za nekaj prijetnega druženja, čeprav skrbi po neurjih ostajajo.

Če na kratko s številkami orišemo nastalo situacijo, lahko omenimo 5 neurij, več kot 500 intervencij, skoraj 500 plazov, od tega 80 na cestni infrastrukturi, ocenjena škoda pa 15 do 20 milijonov evrov. Do zdaj jim še ni uspelo povsod vzpostaviti prevoznosti cest, 5 družin se je zaradi plazov moralo preseliti, še tri stanovanjske hiše so ogrožene. Septembra pripravljajo rebalans proračuna, s katerim zagotavljajo nekaj dodatnih sredstev za obnovo, veliko pa pričakujejo tudi od novega sprejetega intervencijskega zakona in države.

Župan Štefan Žvab pove, da se bodo potrudili, da že zastavljeni projekti ne bodo zastali in da bodo že to jesen lahko pristopili k štirim večjim investicijam. Te so gradnja novega gasilskega doma v Ceršaku, kolesarsko pohodniški most čez Muro, krajevna hiša na Zg. Velki in atletska steza v Sladkem Vrhu.

Danes, v soboto, 23. avgusta, v Šentilju pričenjajo s praznovanjem Ilgovega, kar bo po Žvabovih besedah priložnost, da se po res težkih mesecih, tudi malo sprostijo in poveselijo:

Sorodni prispevki

X