728×90 – glava
728×90 – glava
ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNIH VODA V OBČINI LENART REŠUJEJO Z GRADNJO NOVE ČISTILNE NAPRAVE

ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNIH VODA V OBČINI LENART REŠUJEJO Z GRADNJO NOVE ČISTILNE NAPRAVE

Deli

S projektom „Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart“ v osrčju Slovenskih goric in izgradnjo nove čistilne naprave za okrog 5000 populacijskih enot, se bo rešila dolgoletna saga okrog nedelujoče centralne čistilne naprave, ki je bila zgrajena pred 15 leti. Gre za največjo naložbo v zgodovini občine, težko več kot 5,6 milijona evrov, ki bo po terminskem planu končana sredi letošnjega leta. Projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in okoljskega ministrstva.

Več o njem pa Martin Breznik, direktor občinske uprave Lenart:

Gre za pomemben korak k odgovornemu in trajnostnemu ravnanju z okoljem v katerem živimo in bo prispevala k zmanjšanju emisij v vode, ohranjanju narave in biotske raznovrstnosti v osrčju Slovenskih goric.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj:

EU Kohezijski sklad – Naložba v vašo prihodnost. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz kohezijskega sklada. Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart, ki zajema: Rekonstrukcijo in dograditev centralne čistilne naprave Lenart, preureditev obstoječe ČN Globovnica v sprejemno fekalno postajo z izgradnjo črpališča s tlačnim vodom, dograditev regulacijskega bazena in sistema razbremenjevanja voda in Tehnični objekt na lokaciji čistilne naprave.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X