728×90 – glava
728×90 – glava
ČE SE PIROTEHNIKI NE MORETE UPRETI, POSKRBITE ZA VARNOST

ČE SE PIROTEHNIKI NE MORETE UPRETI, POSKRBITE ZA VARNOST

Deli

Mnogi si zaključka leta ne znajo predstavljati brez lepega ognjemeta, spet drugim je uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti.

Nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe, moti živali ter onesnažuje okolje, nemalokrat je lahko tudi vzrok za požar. Oskar Neuvirt, upokojeni gasilec in tudi pirotehnik, svetuje – če se tej izkušnji ne morete upreti, pirotehnične izdelke uporabljajte tako, da to vas in drugih ne ogroža:

Ob koncu leta in decembrskih praznikih, ko se na veliko uporablja pirotehnika, moramo posebno skrb nameniti tudi hišnim ljubljenčkom. Mnoge domače živali zaradi pokanja petard, raket in drugih pirotehničnih sredstev v teh dneh preživljajo zelo stresno obdobje. Tudi po Zakonu o zaščiti in varstvu živali pa je dolžnost vsakega lastnika hišnega ljubljenčka, da poskrbi za njegovo varnost in dobro počutje. Govori veterinarka iz Veterinarske bolnice Lenart, Štefi Praprotnik Borko:

Sorodni prispevki

X